Älypuhelimien virrankulutus ja autolaturit

Älypuhelinta käytetään usein navigaattorina autoillessa ja tällöin laitteessa on jatkuvasti päällä sekä GPS, että näyttö. Usein laitteella kuunnellaan myös musiikkia, radiota tai podcasteja. Tämä yhdistelmä kuluttaa runsaasti älypuhelimen virtaa, eikä Carrio ole tässä suhteessa poikkeus muihin sovelluksiin.

Älypuhelinta kannattaakin pitää vähänkin pidemmillä matkoilla latauksessa. Autolatureita on kuitenkin moneen lähtöön ja uusimmissa autoissa saattaa olla myös USB-liitin, johon laitteen voi laittaa lataukseen. Toisinaan kuitenkin käy niin, että laite ei tunnu latautuvan, vaikka piuha on kiinni.

Tämä johtuu yleensä siitä, että laturi (tai auton USB-portti) syötä riittävästi virtaa laitteelle. Autolaturia hommatessa kannattaa varmistaa, että laturin latausteho on vähintään 2.1 A. Tämän pitäisi riittää lataamaan laite kovassakin käytössä!

(HUOM! Autojen USB-liitinten kautta saatava latausteho on yleensä 1.1 A:n luokkaa)

 

Puhelin autoon magneettitelineellä

Jos puhelinta käyttää ajaessaan esimerkiksi navigointiin tai radion kuuntelemiseen, tulee laitteen olla asianmukaisessa telineessä. Tätä edellytetään jo tieliikennelaissakin. Puhelintelineitä on saatavilla moneen lähtöön ja tässä artikkelissa esitellään kolme magneettitelinettä. Näiden etuna on laitteen helppo kiinnittäminen telineeseen.

Tässä esitellyistä telineistä kaksi on tuuletusritilään kiinnitettäviä ja yksi autoradion cd-aukkoon lukittava teline. Tuuletusritilään kiinnitettävää telinettä hankkiessa kannattaa kiinnittää huomiota tarvittaviin säätöihin ja asennukseen. Halvimmissa ei säätövaraa juuri ole ja puhelin asettuuuu tällöin kojelaudan suuntaisesti. Idealin telineen etuna on sekä magneetin kulman säätömahdollisuus, että lukitusmekanismi. Nämä lisäävät tosin myös telineen hintaa. Mikäli laite on suuri, voi olla tarpeen kiinnittää laite kahdella magneetilla tuuletusritilään (tai kahteen ritilään).

Idealin nivelellä ja lukitusmekanismilla varustettu teline vasemmalla ja CD-aukkoon kiinnitettävä Kooomus oikealla.

CD-telineeseen asennettava teline tarttuu tukevasti kiinni ja puhelin on muutenkin telineessä tukevasti. Usein puhelin tulee tällöin myös lähemmäksi, jolloin laitteeseen ei tarvitse kurkotella. Koomuksen telineessä voi myös säätää laitteen kulman sopivaksi. Tämä teline on näistä kolmesta myös arvokkain ja sen hinta on verkkokaupoissa noin 30 Euroa.

Magneettitelineet vaativat luonnollisesti metallipinnan tartuntaa varten ja liimattavat metallilevyt kuuluvat telineiden pakkauksiin. Levyä ei kuitenkaan tarvitse liimata laitteeseen, jos käytössä on esim. silikonikuoret. Tällöin levyn voi laittaa puhelimen alle silikonikuoriin.

Metallilevyn voi asettaa silikonikuoren ja puhelimen väliin.Kun teline on autossa paikallaan, on laitteen asettaminen telineeseen vaivatonta. Autoillessa on kuitenkin muistettava aina ensin turvallisuus ja pidettävä huomio on ajamisessa. Kuvassa näkyvä Carrio on tähän tarkoitukseen tehty sovellus, jolla kuljettaja voi nauttia matkasta turvallisemmin.

Laitteet autossa

Lopuksi vielä muistutus tieliikennelaista älypuhelinten käytöstä ajon aikana.

Radio- tai televisiovastaanotinta, muuta äänen- tai kuvantoistolaitetta taikka viestintälaitetta ei saa ajon aikana käyttää siten, että laitteen käyttö voi haitata ajoneuvon hallintalaitteiden käyttöä tai muuten häiritä kuljettajan keskittymistä liikenteeseen.

Moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettaja ei saa ajon aikana käyttää matkapuhelinta siten, että pitää sitä kädessään.

Tieliikennelaki

 

Ajamalla halvemmat auton vakuutukset

Carrion käyttäjillä on halutessaan mahdollisuus osallistua ajopeliin ja saada ajopisteiden perusteella tarjous sekä liikennevakuutuksesta, että ajoneuvovakuutuksesta. Ajopelissä on tarkoitus ajaa nopeusrajoitusten mukaisesti ja tasaisesti, eli välttää kovia kiihdytyksiä ja äkkinäisiä jarrutuksia. Kun ajokilometrejä kertyy enemmän, ei esimerkiksi yksittäinen kiihdytys tai jarrutus vaikuta merkittävästi ajopisteisiin, mikäli kuljettaja ajaa muuten rajoitusten mukaisesti ja tasaisesti.

”Nopeusrajoituksia noudattamalla ja ennakoimalla pääsee pitkälle tässä pelissä ja voi säästää merkittävästi vakuutuksissa”

Ajopelissä vähintään 1000 kilometriä ajaneiden on mahdollisuus saada vakuutustarjous Fennialta ja mitä paremmat ajopisteesi ovat muihin kuljettajiin verrattuna, sitä paremman tarjouksen saat. Päätöksen vakuustarjouksen tekemisestä tekee Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia. Ajopeliin osallistuminen on Carrion käyttäjille vapaaehtoista, eikä vaadi Carrion kuukausitilausta. Osallistumisesta on kuitenkin mahdollista saada jopa satojen eurojen etu vakuutusmaksuissa vuositasolla, joten tässä pelissä ei ole kuin voitettavaa!

Vakuutustarjouksen tekemistä varten käyttäjältä tarvitaan yhteystietojen lisäksi arvio vuosittain ajettavista kilometreistä, ajoneuvon rekisteritunnus sekä luonnollisesti markkinointilupa. Pelin edetessä ajopisteitä rokottavat miinuspisteet, joita saa ylinopeudesta sekä kovista kiihdytyksistä ja jarrutuksista. Pelaajista talletetaan miinuspisteet ilman sijaintitietoa tai esim. nopeustietoa, joten emme pysty osoittamaan, missä ja miten paljon ylinopeutta on ajettu. Lisäksi hyödynnämme Carrion ajopäiväkirjaa mittaamaan ajettua matkaa. Näiden tietojen avulla lasketaan ajopisteet.

Pelissä pärjäämiseen on kaksi neuvoa yli muiden:

  1. Aja rajoitusten mukaisesti
  2. Ennakoi – näin vältät useimmat äkkijarrutukset sekä voimakkaat kiihdytykset

Ajopelin pisteitä voit jakaa helposti myös kavereille esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Haasta kaverisi ajopeliin ja katsokaa, kuka on porukan paras kuski! Ajopeliin osallistuminen on helppoa:

  1. Lataa Carrio
  2. Klikkaa ’Ajopeli’
  3. Luo Carrio tili
  4. Eikun ajamaan!

Hauskaa ja turvallista matkaa Carrion kanssa!

Ajopelistä ja vakuutuskampanjasta lisää osoitteessa https://carrioapp.com/vakuutus ja keskustelua voi käydä Carrion Facebook-sivuilla  .

 

Lataa Carrio Google Play -kaupasta.

 

Carrion Duo-tilan käyttöönotto

Carrio -sovellusta voi käyttää sekä älypuhelimella, että tabletilla. Jälkimmäisen etuna on suurempi näyttö, joka on ajaessa mukavampi käyttää. Useimpiin autoihin 7-tuuman tabletin saa myös siististi kiinnitettyä.

Carrion uusimmassa versiossa (1.4) on mukana tablet-käyttäjille uusi mielenkiintoinen ominaisuus, Duo-tila, jonka avulla kuljettajan puhelin voidaan yhdistää tabletin Carrio -sovellukseen langattoman verkon avulla. Näin käyttäjä saa helposti jaettua yhteystietonsa, kalenterimerkintänsä ja viestinsä sekä puheluominaisuuden omasta älypuhelimestaan tabletille.

Tablet voi olla esimerkiksi perheen yhteisessä käytössä, mutta Duo-tilan avulla jokainen saa autoa käyttäessään omat henkilökohtaiset tietonsa Carrioon tabletille.  Kun autoilu on ohi henkilökohtaiset tiedot eivät jää tabletille. Käyttäjä voi myös itse valita, mitkä tiedot haluaa Carrio-sovellukselle jakaa. Konseptina Duo-sopii myös loistavasti mm. vuokra- ja yhteiskäyttöautoihin!

Duo -tilan käyttö edellyttää, että kuljettajan puhelimelle on asennettu Carrio Duo -sovellus.

 

Käyttöönotto

Duo-tila toimi langattoman verkon avulla, joka voidaan muodostaa joko tabletista, älypuhelimesta tai jonkun muun laitteen avulla. Duo-tilassa tabletin (jossa Carriota käytetään) ja puhelimen tulee siis olla samassa langattomassa verkossa.

Jos tablettia halutaan käyttää langattoman verkon muodostamiseen, tulee siinä olla mieluiten 4G dataliittymä. Määrittele ensin langaton yhteyspiste laitteen asetuksista. Vaikka Duo-tilan yhteys puhelimen ja tabletin välillä on suojattu, käytä aina myös langattoman verkon suojaukseen salasanaa. Kun langaton yhteyspiste on määritelty ja aktivoitu, yhdistä puhelin tähän verkkoon.

Seuraavaksi käynnistä Carrio-sovellus tabletilla ja siirry Asetukset -näkymään. Asetuksista löydät valinnan, jossa Carrio voidaan vaihtaa Duo-tilaan. Tämä aiheuttaa sovelluksen uudelleen käynnistymisen. Duo-tilassa Carrio käynnistää myös laitteen yhteyspisteen (hotspotin, joka aktivoi langattoman verkon) automaattisesti. Mikäli et halua tätä, voi estää automaattisen aktivoinnin Asetuksista.

Vinkki: Carrion automaattinen käynnistys on näppärä tapa käynnistää Carrio aina, kun lähdet autoilemaan. Automaattinen käynnistys voi tapahtua esimerkiksi silloin, kun Carrio saa Bluetooth-yhteyden auton audiojärjestelmään tai jos tablettiin liitetään audiokaapeli. Näin myös puhelin ottaa vaivatta yhteyden tablettiin aina autoilemaan lähdettäessä.

Carrio (tablet) on nyt valmis puhelimen yhteydenottoihin, mutta sitä ennen on vielä valittava Carrio Duo:n asetukset älypuhelimella. Avaa siis Carrio Duo älypuhelimella ja sovelluksen asetukset. Asetuksissa sinun tulee määritellä ns. ’Carrio WiFi’, joka tarkoittaa verkkoa, jossa puhelin alkaa muodostaa automaattisesti yhteyttä tabletin Carrio-sovellukseen. Valitse ’Carrio Wifi’ -verkoksi haluamasi langaton verkko (tässä esimerkissä tabletin muodostama verkko). Ensimmäisellä yhteydenotolla sinulta vielä varmistetaan tietoturvasyistä sekä puhelimessa, että tabletissa, että yhteydenotto on haluttu. Jatkossakin tabletilta kuitataan aina yhteydenottopyynnöt puhelimelta, joten vahingossa ei tablettiin voida ottaa yhteyttä.

Yhteyden määrittämisen jälkeen sinun tulee vielä valita tiedot ja ominaisuudet, jotka haluat puhelimelta jakaa tabletille. Ensimmäisessä versiossa voit jakaa yhteystietosi, kalenterimerkintäsi sekä viestit tabletille.  Lisäksi voit hallita puheluita tabletilla, kuten soittaa kaverille tai vastata puheluihin. Itse puhumista varten tarvitset kuitenkin erillisen handsfree -laitteen.

Tämän jälkeen tarvittavat asetukset on tehty. Voit hyväksyä tabletilta puhelimen yhteydenottopyynnön, jonka jälkeen Carrio -sovellus näyttää puhelimesi tiedot tabletilla täsmälleen samalla tavalla, kuin Carrio -sovellusta älypuhelimelta käytettäessä. Täältä löydät vielä ohjevideon Duon käyttöönottoon:

https://youtu.be/GiCqzn3hus4

 

Täydellinen paketti vaivattomasti

Carrio Duo -ominaisuuden myötä haluamme tarjota käyttäjille myös helpon ja miellyttävän tavan päivittää auton tietoviihdejärjestelmä kerralla kuntoon. Kumppanimme Kotidata tarjoaa laitepakettia asennuksineen vaikka kotonasi! Tuotepakettiin kuuluu myös 12 kk:n Carrion käyttö. Käy tutustumassa pakettiin täällä.

Lopuksi vielä muutama usein kysytty kysymys ja vastaus Duo-tilasta.

Ovatko henkilökohtaiset tietoni vaarassa joutua muille?

Kaikki yhteydet ovat salattuja Duo-tilassa, eikä Carrio-sovellukseen jää puhelimen tietoja, kun yhteys puhelimeen katkeaa tai Carrio-sovellus suljetaan. Carrio Duo sovellus ei jaa tietoja minkään muun sovelluksen kanssa ja käyttäjän on hyväksyttävä erikseen kukin laite, joille tietoja halutaan jakaa. Suosittelemme lisäksi käytetyn langattoman verkon suojaamista salasanalla.

Pitääkö langattoman verkon muodostamiseen käyttää tablettia?

Ei. Riittää, että tablet ja puhelin ovat samassa langattomassa verkossa. Parhaimpaan käyttömukavuuteen päästään joko erillisellä laitteella tai Carrion automatiikalla, jolloin käyttäjän ei tarvitse erikseen käynnistää ja sulkea langatonta yhteyspistettä.

Voiko tablettia käyttää myös handsfree laitteena puheluissa?

Ei. Tällä hetkellä puhelun audiot eivät siirry Carrio-sovellukseen. Puhelun audioita varten tarvitset erillisen handsfree -laitteen.

Oletko paras Carrio-kuljettaja?

Carrion 1.3 –version merkittävin uutuus on ajotapaan perustuva peli, jossa ajaja saa pisteitä (0-100%) nopeusrajoitusten noudattamisesta sekä rauhallisista kiihdytyksistä ja jarrutuksista. Peliä voi pelata ilman kuukausitilausta, mutta nopeusrajoituspisteitä voivat kerätä vain kuukausitilaajat. Pelin tavoitteena on kannustaa autoilijoita rauhallisempaan ajoon. Pakko ei ole kuitenkaan pelata, vaan pelin saa näppärästi pois Carrion asetuksista.

Lisäksi peli näyttää saavutuksina, kuinka pitkän matkan olet ajanut rajoitusten mukaisesti ja ilman äkkinäisiä jarrutuksia tai kiihdytyksiä. Näistä matkoista talteen jää myös omat ennätykset.

Carrio ei kerää pelaajista henkilötietoja eikä sijaintitietoja. Kovimmat pisteet lähetetään anonyymisti palvelimelle ja julkaisemme kovimpia tuloksia sosiaalisessa mediassa sekä verkkosivuillamme osoitteessa https://carrioapp.com.

Toivottavasti ajopelistä on teille iloa, mutta muistakaa pitää aina keskittyminen itse ajamisessa – näin saatte myös parhaat pisteet pelissä.

Tablet autoon – esimerkki kuinka helposti tabletin asennus autoon käy ilman pysyvää kiinnitystä

Carrio toimii sekä puhelimella, että tabletilla. Molemmilla on kannattajakuntansa; puhelimen käyttäjät eivät halua kuljettaa ylimääräistä laitetta mukanaan, kun taas tabletin käyttäjät arvostavat suurempaa näyttöä autossa. Tämä blogikirjoitus on käytännön esimerkki siitä, miten näppärän kokoisen ja jopa taskuun mahtuvan tabletin saa autoon nopeasti.

Mitä siis tarvitset?

Esimerkissämme tabletti laitetaan VW Golfiin ja asennuksessa käytetään:

  • Lenovo Tab3 A730 –tablettia, jossa on käyttäjän multi-SIM liittymä (kaksi SIM-korttia samalle numerolle).
  • 2 kpl tuuletusritilään asennettavaa magneettipidikettä, jonka pakkauksessa mukana tarrakiinnitteiset levyt tabletin takakanteen.

Ensin laitetaan tabletti käyttövalmiiksi ja asennetaan siihen tietysti Carrio (mieluiten täysi versio kuukausimaksulla).

Sitten autoon!

Mikäli mahdollista, magneettipidikkeet kannattaa laittaa kiinni kahteen tuuletusritilään. Yhteenkin onnistuu, mutta kiinnikkeitä on tabletin kanssa ehdottomasti syytä käyttää kaksi, jotta laite on riittävän tukevasti paikoillaan. Ensin kannatta laittaa kiinnikkeet sopivalle kohdalle tuuletusritilöihin.

Mittaa sen jälkeen tabletin takakanteen paikat magneettipidikkeiden mukana tulleille tarralevyille ja liimaa levyt paikalleen.

Muuta ei sitten tähän autoon tarvitakaan! Autoon oli asennettu soitin, josta löytyy Bluetooth handsfree tuki ja Carrionhan voi asettaa käynnistymään automaatisesti, kun saadaan yhteys auton Bluetooth-laitteistoon. Nyt tämän auton kuljettajalla on Carrio suoraan tabletin näytössä, kun istutaan autoon! Lopputuloskin näyttää erittäin siistiltä.

Lopuksi vielä suuret kiitokset kahden magneettipidikkeen vinkin Auto 2016 –messuilla meille antaneelle Pasi Toreniukselle – hyvin pelaa!

Pian julkaistaan Carrion versio, jossa tablet voi ottaa yhteyden myös kuljettajan puhelimeen ja käyttää puhelimen kontakteja ja viestejä. Näin esimerkiksi perheissä voi olla yksi autotabletti, mutta kunkin perheen jäsenen henkilökohtaiset viestit ovat käytössä vain silloin, kun puhelin on yhteydessä tablettiin.

 

Carrio päivittää autosi – betaversio nyt ladattavissa Android-laitteille!

Ficonic Solutions julkaisee perjantaina 18.11. Auto 2016 tapahtumassa uudenlaisen autoilijoille suunnatun palvelun, Carrion. Mobiilisovellus on aluksi saatavilla Google Play-kaupasta Android –älypuhelimilla ja tableteilla.

80-90% autoilijoista käyttävät ajaessaan älypuhelimia siitä huolimatta, että älypuhelinsovellusten käyttäminen ajaessa on vaarallista. Carrio on uudenlainen autoilijan sovellus, joka on suunniteltu täysin autoilijan ehdoilla tilanteeseen, jossa käyttäjän huomion tulisi olla ajamisessa.

”Carrio pyrkii tekemään sen, missä autojen omat viihde- ja informaatiojärjestelmät eivät ole onnistuneet: täyttämään autoilijoiden tarpeet turvallisesti”, sanoo Ficonicin Timo Salminen. Carrio tarjoaa autoilijan perusominaisuuksien, kuten navigointi, median soitto ja puhelut, lisäksi useita hyötyjä autoilijalle:

Yhdistämme sovelluksessa tietoja ja sisältöä eri lähteistä, jotta voimme tarjota kuljettajalle tilanteeseen sopivaa oleellista tietoa sekä ajanvietettä ajomatkoille turvallisemmin”, jatkaa Salminen. Carrio tarjoaa esimerkiksi autoilijalle aamulla uusimmat Yleisradion uutiset kuunneltavaksi yhdellä kosketuksella. Mediasoitin sisältää käyttäjän oman median lisäksi tuhansia podcasteja ja Internet Radio–asemia. Lisäksi sovellus lukee kuljettajalle ääneen uusimmat sähköpostit.

”Carrio pyrkii tekemään sen, missä autojen omat viihde- ja informaatiojärjestelmät eivät ole onnistuneet: täyttämään autoilijoiden tarpeet turvallisesti”

Meillä on ollut hieno pilottitestaajien joukko keväästä asti testaamassa Carriota. Useita heidän kehitysideoitaan on jo nyt mukana.Myös kokemukset ovat olleet rohkaisevia. Usealla käyttäjällä älypuhelinsovellusten rassaaminen on jäänyt ajaessa vähemmälle, kun helppona vaihtoehtona on ollut kuunnella monipuolista ja mielenkiintoista sisältö autossa.”, sanoo Salminen.

Kehitystyössä on ollut ensisijalla turvallisuus sekä käyttökokemus ajamistilanteessa. Esimerkiksi mediaa voi hakea tai navigointikohteen voi syöttää sovellukselle puhumalla tai kirjoittamalla hakusanat laitteen näyttöön. Jälkimmäisessä hyödynnetään käsialantunnistusta.

Carrion Beta –versio on saatavilla Google Play kaupasta 18.11. alkaen ja palvelusta on saatavilla ilmaiseksi suppeampi versio. 3,99 euron kuukausimaksulla käyttäjä saa sovelluksen kaikki ominaisuudet käyttöön.

”Paras hyöty ja ilo saadaan irti luonnollisesti täysillä ominaisuuksilla. Kuukausimaksun hinnalla ei taida saada edes tunnin pysäköintiä Helsingin keskustassa.”, toteaa Ficonicin Damien De Maya.

Carriota voi kokeilla Auto 2016 tapahtumassa Helsingissä osastolla 7cc30.

Carrio julkaistaan Auto 2016-messuilla ensi perjantaina

Meillä on ilo ja kunnia kertoa, että Carrion betaversio julkaistaan ensi perjantaina 18.11. Helsingissä pidettävien Auto 2016 -messujen yhteydessä.

Sovellus tulee saataville Google Play-kauppaan. Carrion perusversio on ladattavissa ilmaiseksi, kaikki ominaisuudet saa käyttöönsä edullisella 3,99€ kuukausimaksulla.

Tervetuloa Auto 2016 -messuille!

Olemme mukana Auto 2016 -messuilla. Messut pidetään Helsingin messukeskuksessa 18.-20.11.2016.

Osastomme 7C löytyy aivan koeajoautojen vierestä. Tunnistat Carrion osaston kirkkaan punaisesta Renault Cliosta, jossa voit käydä kokeilemassa miltä Carrion käyttö tuntuu autossa.

Enää tarvitsee siis odottaa vain muutaman päivän verran ennen kuin te edelläkävijät pääsette testaamaan Carriota. Odotamme jo innokkaasti teidän kommenttejanne sekä kehitysehdotuksianne. Kiitos avustanne jo etukäteen!

Carrion käyttöliittymän kaksi tärkeintä periaatetta

Kuljettajan keskittymisestä ja sen herpaantumisesta on keskusteltu myös Suomessa viime aikoina paljon. Sitä on myös tutkittu laajalti maailmalla ja myös Suomessa. Yksi merkittävimpiä vaaratilanteiden ja onnettomuuksien aiheuttaja liikenteessä on tarkkaamattomuus. Valitettavasti tarkkaamattomuus liikenteessä on lisääntynyt  merkittävästi älylaitteiden myötä.

Carrion tärkein tehtävä on tehdä ajamisesta sujuvampaa ja hauskempaa turvallisesti. Tämä ajatus on ollut kaiken aikaa terävänä mielessä, kun käyttöliittymää on suunniteltu, testattu ja kehitetty eteenpäin. Carrion käyttöliittymää on testattu ja tullaan testaamaan ajosimulaattorissa, jossa koehenkilöt suorittavat eri tehtäviä Carriolla samalla kun ajavat. Näin haluamme varmistua, että sovelluksemme tarjoaa turvallisemman vaihtoehdon autoilijoille, mutta myös ymmärtää vieläkin enemmän käytettävyydestä tilanteessa, jossa käyttäjän huomiota ei voida viedä päätehtävästä eli ajamisesta.

Käyttöliittymää suunnitellessa olemme pitäneet nämä kaksi periaatetta perustuslakinamme:

1. Carrion käytön pitää onnistua katsomatta tai erittäin lyhyillä vilkaisuilla

 

Tavalliset sovellukset on kehitetty käytettäväksi siten, että laitteeseen katsotaan koko ajan, mutta tämä ei luonnollisesti toimi autoilijalle.  Yksi vaarallisimpia asioita, joita ihmiset ajaessaan tekevät, on tekstin kirjoittaminen mobiililaitteen näppäimistöllä. Joitain vuosia sitten tehty tutkimus paljasti, että tekstiä kirjoittaessa jopa 80% tehtävään käytetystä ajasta katsotaan laitetta, eikä tietä! Carriossa teksti syötetään joko puheella tai piirtämällä kirjaimia laitteen näyttöön.

Carriossa teksti syötetään joko puheella tai piirtämällä kirjaimia laitteen näyttöön.

Puheentunnistus toimii jopa ajamisesta aiheutuvassa melussa hyvin, mutta teknologialla on vielä tietttyjä haasteitakin. Esimerkiksi suomalaisia osoitteita voidaan vaivatta hakea suomen kielellä, mutta esim. englantia puhuvalle voi olla vaikeaa löytää suomenkielisiä osoitteita.

Tämän vuoksi erittäin mielenkiintoinen vaihtoehto on Carriossa käytössä oleva käsialatunnistus. Alustavien testien perusteella koko laitteen näytön valjastaminen kirjoitusalustaksi ja kirjaimien piirtäminen sormella vaikuttaa lupaavalta, joskin parhaan tuntumaan saa, jos kokeilee toimintoa alkuun kotisohvalla. Omalla kohdalla kyse oli enemmän aluksi luottamuksesta käsialantunnistukseen. Jostain syystä aluksi oli vilkaistava, että piirtämäni kirjain meni oikein, vaikka Carrio lukeekin tunnistetun kirjaimen ääneen sinulle. Pienen treenaamisen jälkeen pystyn kirjoittamaan näytölle vaivatta ilman, että joutuisin siirtämään katsetta tiestä.

2. Yleisimmät ajon aikana käytetyt toiminnot täytyy onnistua yhdestä sovelluksella

Sen sijaan, että eri toimintoja käyttääksesi tarvitsisi vaihtaa sovelluksesta toiseen Carriossa kaikki informaatio ja viihde pyritään pakkaamaan neljään näyttöön. Näytöstä toiseen siirrytään pyyhkäisemällä näyttöä vaakasuunnassa. Tämäkin ele onnistuu siirtämättä katsetta tiestä, joten ajosi ei häiriinny vaikka tahdotkin siirtyä navigaattorista mediasoittimeen.

Eri näytöissä avaintoiminnot on sijoitettu suurien näppäinten taakse, jotta kuljettajan osuu niihin helposti. Jokaisen neljän näytön yhdistävä tekijä on kaikille yhteinen yläpaneeli, jossa näkyy aina ajamiseen liittyvä tärkein tieto: varoitukset, tie, seuraava risteys navigoidessa ja nopeusrajoitus.  Tavallaan voi ajatella Carrion sisältävän monta sovellusta. Esimerkiksi soittimesta löytyy niin podcastit, radioasemat ja musiikkikirjastokin. Käyttäjän ei tarvitse vaihtaa sovellusta kuunnellakseen podcasteja tai radiota. Meillä on valmiina myös tekniset integraatioita suosituimpiin musiikin suoratoistopalveluihin, kuten Spotifyyn, mutta betavaiheessa saamme käyttöön vasta osan niistä.

Myös median käytössä on huomioitu tuo ensimmäinen periaate. Carriossa käyttäjä voi suorittaa yleisimmät toimenpiteet (play, pause, seuraava kappale ym.) toimenpiteet kahden sormen eleillä – kosketus pysäyttää/ jatkaa soittoa ja pystysuuntaan pyyhkäiseminen kahdella sormella vaihtaa kappaletta seuraavaan tai edelliseen. Nämä eleet toimivat joka näytössä Carriossa ja ne pystytään niin ikään tekemään katsomatta laitteeseen. Myös muu median käyttöön liittyvä toiminnallisuus on yksinkertaistettu mahdollisimman pitkälle; käyttäjä voi helposti etsiä mielenkiintoista kuunneltavaa eri media lähteistä joko puheella tai kirjoittamalla laitteen näytölle.

Ajoturvallisuutta ja mukavuutta lisää myös kontekstinäkymä, ’Contextual Feed’, joka tarjoaa tilanteesta ja ajankohdasta riippuvaa informaatiota. Pysy kuulolla – kerromme tästä ominaisuudesta pian lisää!

Sisältöä ajomatkoihin – podcasteihin yhdellä pyyhkäisyllä

Autossa käytetty aika voi pahimmillaan olla tylsää ja hukkaan heitettyä, eikö totta?. Tänä päivänä tylsyyttä torjutaan auton ratissa erilaisin keinoin. Vaarallisimmillaan tämä tarkoittaa Facebookin selaamista, Whatsapp-viestittelyä, snäppäämistä, selfieden ottamista tai pelaamista. Yhtenä Carrion tavoitteena on tuottaa autoilijalle viihdyttävää ajankulua turvallisesti.

Vuosi sitten tekemässämme tutkimuksessa teidän tielläliikkujien viesti oli selvä: autoilijat haluavat kuunnella erilaisia medioita juuri silloin kuin se heille itselleen parhaiten sopii, esimerkiksi autoillessaan. Pilottitestien aikana olemme havainneet mielenkiintoisen ja erittäin tervetulleen ilmiön varsinkin pidemmillä automatkoilla; Jos pystymme tarjoamaan kuljettajille matkan aikana kiinnostavaa ja tunteita herättävää monipuolista kuunneltavaa, ei kuljettajalle tule välttämättä edes mieleen selata somea tai kirjoitella viestejä.

Jos tämä havainto pätee myös laajemmalla käyttäjäkunnalla, on yksin tämä ominaisuus jo merkittävä sekä liikenneturvallisuuden että ratin takana viihtymisen kannalta. Lyhyemmillä ajoilla, esim. kotoa töihin ajettaessa, matka käynnistyy usein kuuntelemalla tuoreimmat uutiset yhdellä kosketuksella.

Carriossa pyrimme pitkällä tähtäimellä saamaan kaikkein käytetyimmät mediapalvelut integroitua turvallisesti osaksi sovellusta, jotta autoilijan on helppoa ja turvallista löytää ja kuunnella suosikkimusiikkiaan, kirjoja tai ohjelmiaan. Jo betaversion ilmaisversiossa tarjolla on YLEn sekä Radio Novan podcastit. Kuukausitilaajat saavat yhden hipaisun päähän lisäksi tuhansia podcasteja ja nettiradiolähetyksiä maailmalta. Lisäksi mediavalikoima tulee laajenemaan tulevaisuudessa.

Pilottitestaajan kokemuksia: Änäriä ja Nightwishia

“Olen suuri jääkiekon ystävä. Henkeen ja vereen “jypinmiehenä” Liigaa tulee seurailtua jonkun verran. Myös NHL:ää olisi mukava seurailla enemmän, mutta harvoin ehtii ja jaksaa sitten kuitenkaan livelähetyksiä katsoa. Nyt kun olen käyttänyt Carriota hetken olen kuunnellut urheilupodcasteja enemmän kuin parina edellisenä vuotena yhteensä.

Pari viikkoa sitten ajelin taas kerran Jyväskylästä kohti Helsinkiä ja pyöräytin heti lähtiessä YLEn NHL-illan pyörimään. Sitä kuunnellessa olinkin huomaamatta jo Lahden eteläpuolella. Kertaakaan matkan aikana ei tullut mieleen, että mitähän siellä Facebookissa tapahtuu – se on aiemmin ollut minulla huonona tapana.

Perheellisenä minulla on sitä kuuluisaa “omaa aikaa” lähinnä, kun istun autossa. Sen takia minulle passaa paremmin kuin hyvin se, että saan silloin rentoutua juuri sellaisten aiheiden parissa mistä tykkään. Onhan toki podcastien kuuntelu ollut ilman Carriotakin mahdollista, mutta olen kokenut sen jotenkin paljon vaivalloisemmaksi. Mitä se toki on ollutkin.

Mutta ei aina jaksa podcastejakaan kuunnella, vaan mieluummin vaikka musiikkia. Välillä kuuntelen myös nettiradion kautta niitä radiokanavia mitä tuli kuunneltua silloin, kun asuin Saksassa. Tällä reissulla tarvittiin ‘schlagerien’ sijasta jotain iskevämpää, jotta saa fiiliksen kohdalleen ennen asiakastapaamista. Minulle toimiva keinon on luukuttaa Nightwishiä.

Päätin kokeilla Carrion mediahakua puheentunnistuksella. Yllätyin huomatessani, että sujuvalla suomiaksentilla lausumani ’Nightwish’ -haku löysi biisien lisäksi myös YLEn sisältöä, kuten haastatteluja ja teemalähetyksiä, aiheeseen liittyen. Nyt kuitenkin piti päästä kuuntelemaan pari biisiä.

Myönnettäköön, että pari kertaa matkan aikana tarkastin työsähköpostit. Onneksi Carrio luki ne minulle sen sijaan, että olisin yrittänyt itse niitä lueskella. Carriosta taitaa tulla vakiokaveri reissuilleni.”


Liikenneturvallisuuden lisääminen on Carrion kehittämisessä ollut yksi kantavia ajatuksia. Haluamme vähentää älypuhelinsovellusten käytöstä aiheutuvia vaaratilanteita ja onnettomuuksia. Siksi sovellustamme testataan maailman huippujen toimesta myös Jyväskylän Yliopistossa ajosimulaattoritesteissä. Näin varmistumme, että Carrion tapa tuoda viihdettä autoilijalle on myös turvallisempaa. Seuraavassa kirjoituksessa käydäänkin tarkemmin läpi asioita ja näkökulmia Carrion suunnittelun taustalta, jolla pyritään tekemään autoilijalle optimaalinen sovellus nimenomaan ajamistilanteeseen.

P.S. Carrion julkistetaan Auto 2016-messuilla Helsingissä 18.-20.11. Osastomme 7C löytyy aivan koeajoautojen vierestä. Tervetuloa tutustumaan!