Carrion käyttöliittymän kaksi tärkeintä periaatetta

Kuljettajan keskittymisestä ja sen herpaantumisesta on keskusteltu myös Suomessa viime aikoina paljon. Sitä on myös tutkittu laajalti maailmalla ja myös Suomessa. Yksi merkittävimpiä vaaratilanteiden ja onnettomuuksien aiheuttaja liikenteessä on tarkkaamattomuus. Valitettavasti tarkkaamattomuus liikenteessä on lisääntynyt  merkittävästi älylaitteiden myötä.

Carrion tärkein tehtävä on tehdä ajamisesta sujuvampaa ja hauskempaa turvallisesti. Tämä ajatus on ollut kaiken aikaa terävänä mielessä, kun käyttöliittymää on suunniteltu, testattu ja kehitetty eteenpäin. Carrion käyttöliittymää on testattu ja tullaan testaamaan ajosimulaattorissa, jossa koehenkilöt suorittavat eri tehtäviä Carriolla samalla kun ajavat. Näin haluamme varmistua, että sovelluksemme tarjoaa turvallisemman vaihtoehdon autoilijoille, mutta myös ymmärtää vieläkin enemmän käytettävyydestä tilanteessa, jossa käyttäjän huomiota ei voida viedä päätehtävästä eli ajamisesta.

Käyttöliittymää suunnitellessa olemme pitäneet nämä kaksi periaatetta perustuslakinamme:

1. Carrion käytön pitää onnistua katsomatta tai erittäin lyhyillä vilkaisuilla

 

Tavalliset sovellukset on kehitetty käytettäväksi siten, että laitteeseen katsotaan koko ajan, mutta tämä ei luonnollisesti toimi autoilijalle.  Yksi vaarallisimpia asioita, joita ihmiset ajaessaan tekevät, on tekstin kirjoittaminen mobiililaitteen näppäimistöllä. Joitain vuosia sitten tehty tutkimus paljasti, että tekstiä kirjoittaessa jopa 80% tehtävään käytetystä ajasta katsotaan laitetta, eikä tietä! Carriossa teksti syötetään joko puheella tai piirtämällä kirjaimia laitteen näyttöön.

Carriossa teksti syötetään joko puheella tai piirtämällä kirjaimia laitteen näyttöön.

Puheentunnistus toimii jopa ajamisesta aiheutuvassa melussa hyvin, mutta teknologialla on vielä tietttyjä haasteitakin. Esimerkiksi suomalaisia osoitteita voidaan vaivatta hakea suomen kielellä, mutta esim. englantia puhuvalle voi olla vaikeaa löytää suomenkielisiä osoitteita.

Tämän vuoksi erittäin mielenkiintoinen vaihtoehto on Carriossa käytössä oleva käsialatunnistus. Alustavien testien perusteella koko laitteen näytön valjastaminen kirjoitusalustaksi ja kirjaimien piirtäminen sormella vaikuttaa lupaavalta, joskin parhaan tuntumaan saa, jos kokeilee toimintoa alkuun kotisohvalla. Omalla kohdalla kyse oli enemmän aluksi luottamuksesta käsialantunnistukseen. Jostain syystä aluksi oli vilkaistava, että piirtämäni kirjain meni oikein, vaikka Carrio lukeekin tunnistetun kirjaimen ääneen sinulle. Pienen treenaamisen jälkeen pystyn kirjoittamaan näytölle vaivatta ilman, että joutuisin siirtämään katsetta tiestä.

2. Yleisimmät ajon aikana käytetyt toiminnot täytyy onnistua yhdestä sovelluksella

Sen sijaan, että eri toimintoja käyttääksesi tarvitsisi vaihtaa sovelluksesta toiseen Carriossa kaikki informaatio ja viihde pyritään pakkaamaan neljään näyttöön. Näytöstä toiseen siirrytään pyyhkäisemällä näyttöä vaakasuunnassa. Tämäkin ele onnistuu siirtämättä katsetta tiestä, joten ajosi ei häiriinny vaikka tahdotkin siirtyä navigaattorista mediasoittimeen.

Eri näytöissä avaintoiminnot on sijoitettu suurien näppäinten taakse, jotta kuljettajan osuu niihin helposti. Jokaisen neljän näytön yhdistävä tekijä on kaikille yhteinen yläpaneeli, jossa näkyy aina ajamiseen liittyvä tärkein tieto: varoitukset, tie, seuraava risteys navigoidessa ja nopeusrajoitus.  Tavallaan voi ajatella Carrion sisältävän monta sovellusta. Esimerkiksi soittimesta löytyy niin podcastit, radioasemat ja musiikkikirjastokin. Käyttäjän ei tarvitse vaihtaa sovellusta kuunnellakseen podcasteja tai radiota. Meillä on valmiina myös tekniset integraatioita suosituimpiin musiikin suoratoistopalveluihin, kuten Spotifyyn, mutta betavaiheessa saamme käyttöön vasta osan niistä.

Myös median käytössä on huomioitu tuo ensimmäinen periaate. Carriossa käyttäjä voi suorittaa yleisimmät toimenpiteet (play, pause, seuraava kappale ym.) toimenpiteet kahden sormen eleillä – kosketus pysäyttää/ jatkaa soittoa ja pystysuuntaan pyyhkäiseminen kahdella sormella vaihtaa kappaletta seuraavaan tai edelliseen. Nämä eleet toimivat joka näytössä Carriossa ja ne pystytään niin ikään tekemään katsomatta laitteeseen. Myös muu median käyttöön liittyvä toiminnallisuus on yksinkertaistettu mahdollisimman pitkälle; käyttäjä voi helposti etsiä mielenkiintoista kuunneltavaa eri media lähteistä joko puheella tai kirjoittamalla laitteen näytölle.

Ajoturvallisuutta ja mukavuutta lisää myös kontekstinäkymä, ’Contextual Feed’, joka tarjoaa tilanteesta ja ajankohdasta riippuvaa informaatiota. Pysy kuulolla – kerromme tästä ominaisuudesta pian lisää!