Carrio päivittää autosi – betaversio nyt ladattavissa Android-laitteille!

Ficonic Solutions julkaisee perjantaina 18.11. Auto 2016 tapahtumassa uudenlaisen autoilijoille suunnatun palvelun, Carrion. Mobiilisovellus on aluksi saatavilla Google Play-kaupasta Android –älypuhelimilla ja tableteilla.

80-90% autoilijoista käyttävät ajaessaan älypuhelimia siitä huolimatta, että älypuhelinsovellusten käyttäminen ajaessa on vaarallista. Carrio on uudenlainen autoilijan sovellus, joka on suunniteltu täysin autoilijan ehdoilla tilanteeseen, jossa käyttäjän huomion tulisi olla ajamisessa.

”Carrio pyrkii tekemään sen, missä autojen omat viihde- ja informaatiojärjestelmät eivät ole onnistuneet: täyttämään autoilijoiden tarpeet turvallisesti”, sanoo Ficonicin Timo Salminen. Carrio tarjoaa autoilijan perusominaisuuksien, kuten navigointi, median soitto ja puhelut, lisäksi useita hyötyjä autoilijalle:

Yhdistämme sovelluksessa tietoja ja sisältöä eri lähteistä, jotta voimme tarjota kuljettajalle tilanteeseen sopivaa oleellista tietoa sekä ajanvietettä ajomatkoille turvallisemmin”, jatkaa Salminen. Carrio tarjoaa esimerkiksi autoilijalle aamulla uusimmat Yleisradion uutiset kuunneltavaksi yhdellä kosketuksella. Mediasoitin sisältää käyttäjän oman median lisäksi tuhansia podcasteja ja Internet Radio–asemia. Lisäksi sovellus lukee kuljettajalle ääneen uusimmat sähköpostit.

”Carrio pyrkii tekemään sen, missä autojen omat viihde- ja informaatiojärjestelmät eivät ole onnistuneet: täyttämään autoilijoiden tarpeet turvallisesti”

Meillä on ollut hieno pilottitestaajien joukko keväästä asti testaamassa Carriota. Useita heidän kehitysideoitaan on jo nyt mukana.Myös kokemukset ovat olleet rohkaisevia. Usealla käyttäjällä älypuhelinsovellusten rassaaminen on jäänyt ajaessa vähemmälle, kun helppona vaihtoehtona on ollut kuunnella monipuolista ja mielenkiintoista sisältö autossa.”, sanoo Salminen.

Kehitystyössä on ollut ensisijalla turvallisuus sekä käyttökokemus ajamistilanteessa. Esimerkiksi mediaa voi hakea tai navigointikohteen voi syöttää sovellukselle puhumalla tai kirjoittamalla hakusanat laitteen näyttöön. Jälkimmäisessä hyödynnetään käsialantunnistusta.

Carrion Beta –versio on saatavilla Google Play kaupasta 18.11. alkaen ja palvelusta on saatavilla ilmaiseksi suppeampi versio. 3,99 euron kuukausimaksulla käyttäjä saa sovelluksen kaikki ominaisuudet käyttöön.

”Paras hyöty ja ilo saadaan irti luonnollisesti täysillä ominaisuuksilla. Kuukausimaksun hinnalla ei taida saada edes tunnin pysäköintiä Helsingin keskustassa.”, toteaa Ficonicin Damien De Maya.

Carriota voi kokeilla Auto 2016 tapahtumassa Helsingissä osastolla 7cc30.