Tablet autoon – esimerkki kuinka helposti tabletin asennus autoon käy ilman pysyvää kiinnitystä

Carrio toimii sekä puhelimella, että tabletilla. Molemmilla on kannattajakuntansa; puhelimen käyttäjät eivät halua kuljettaa ylimääräistä laitetta mukanaan, kun taas tabletin käyttäjät arvostavat suurempaa näyttöä autossa. Tämä blogikirjoitus on käytännön esimerkki siitä, miten näppärän kokoisen ja jopa taskuun mahtuvan tabletin saa autoon nopeasti.

Mitä siis tarvitset?

Esimerkissämme tabletti laitetaan VW Golfiin ja asennuksessa käytetään:

  • Lenovo Tab3 A730 –tablettia, jossa on käyttäjän multi-SIM liittymä (kaksi SIM-korttia samalle numerolle).
  • 2 kpl tuuletusritilään asennettavaa magneettipidikettä, jonka pakkauksessa mukana tarrakiinnitteiset levyt tabletin takakanteen.

Ensin laitetaan tabletti käyttövalmiiksi ja asennetaan siihen tietysti Carrio (mieluiten täysi versio kuukausimaksulla).

Sitten autoon!

Mikäli mahdollista, magneettipidikkeet kannattaa laittaa kiinni kahteen tuuletusritilään. Yhteenkin onnistuu, mutta kiinnikkeitä on tabletin kanssa ehdottomasti syytä käyttää kaksi, jotta laite on riittävän tukevasti paikoillaan. Ensin kannatta laittaa kiinnikkeet sopivalle kohdalle tuuletusritilöihin.

Mittaa sen jälkeen tabletin takakanteen paikat magneettipidikkeiden mukana tulleille tarralevyille ja liimaa levyt paikalleen.

Muuta ei sitten tähän autoon tarvitakaan! Autoon oli asennettu soitin, josta löytyy Bluetooth handsfree tuki ja Carrionhan voi asettaa käynnistymään automaatisesti, kun saadaan yhteys auton Bluetooth-laitteistoon. Nyt tämän auton kuljettajalla on Carrio suoraan tabletin näytössä, kun istutaan autoon! Lopputuloskin näyttää erittäin siistiltä.

Lopuksi vielä suuret kiitokset kahden magneettipidikkeen vinkin Auto 2016 –messuilla meille antaneelle Pasi Toreniukselle – hyvin pelaa!

Pian julkaistaan Carrion versio, jossa tablet voi ottaa yhteyden myös kuljettajan puhelimeen ja käyttää puhelimen kontakteja ja viestejä. Näin esimerkiksi perheissä voi olla yksi autotabletti, mutta kunkin perheen jäsenen henkilökohtaiset viestit ovat käytössä vain silloin, kun puhelin on yhteydessä tablettiin.