Puhelin autoon magneettitelineellä

Jos puhelinta käyttää ajaessaan esimerkiksi navigointiin tai radion kuuntelemiseen, tulee laitteen olla asianmukaisessa telineessä. Tätä edellytetään jo tieliikennelaissakin. Puhelintelineitä on saatavilla moneen lähtöön ja tässä artikkelissa esitellään kolme magneettitelinettä. Näiden etuna on laitteen helppo kiinnittäminen telineeseen.

Tässä esitellyistä telineistä kaksi on tuuletusritilään kiinnitettäviä ja yksi autoradion cd-aukkoon lukittava teline. Tuuletusritilään kiinnitettävää telinettä hankkiessa kannattaa kiinnittää huomiota tarvittaviin säätöihin ja asennukseen. Halvimmissa ei säätövaraa juuri ole ja puhelin asettuuuu tällöin kojelaudan suuntaisesti. Idealin telineen etuna on sekä magneetin kulman säätömahdollisuus, että lukitusmekanismi. Nämä lisäävät tosin myös telineen hintaa. Mikäli laite on suuri, voi olla tarpeen kiinnittää laite kahdella magneetilla tuuletusritilään (tai kahteen ritilään).

Idealin nivelellä ja lukitusmekanismilla varustettu teline vasemmalla ja CD-aukkoon kiinnitettävä Kooomus oikealla.

CD-telineeseen asennettava teline tarttuu tukevasti kiinni ja puhelin on muutenkin telineessä tukevasti. Usein puhelin tulee tällöin myös lähemmäksi, jolloin laitteeseen ei tarvitse kurkotella. Koomuksen telineessä voi myös säätää laitteen kulman sopivaksi. Tämä teline on näistä kolmesta myös arvokkain ja sen hinta on verkkokaupoissa noin 30 Euroa.

Magneettitelineet vaativat luonnollisesti metallipinnan tartuntaa varten ja liimattavat metallilevyt kuuluvat telineiden pakkauksiin. Levyä ei kuitenkaan tarvitse liimata laitteeseen, jos käytössä on esim. silikonikuoret. Tällöin levyn voi laittaa puhelimen alle silikonikuoriin.

Metallilevyn voi asettaa silikonikuoren ja puhelimen väliin.Kun teline on autossa paikallaan, on laitteen asettaminen telineeseen vaivatonta. Autoillessa on kuitenkin muistettava aina ensin turvallisuus ja pidettävä huomio on ajamisessa. Kuvassa näkyvä Carrio on tähän tarkoitukseen tehty sovellus, jolla kuljettaja voi nauttia matkasta turvallisemmin.

Laitteet autossa

Lopuksi vielä muistutus tieliikennelaista älypuhelinten käytöstä ajon aikana.

Radio- tai televisiovastaanotinta, muuta äänen- tai kuvantoistolaitetta taikka viestintälaitetta ei saa ajon aikana käyttää siten, että laitteen käyttö voi haitata ajoneuvon hallintalaitteiden käyttöä tai muuten häiritä kuljettajan keskittymistä liikenteeseen.

Moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettaja ei saa ajon aikana käyttää matkapuhelinta siten, että pitää sitä kädessään.

Tieliikennelaki

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *