Älypuhelimien virrankulutus ja autolaturit

Älypuhelinta käytetään usein navigaattorina autoillessa ja tällöin laitteessa on jatkuvasti päällä sekä GPS, että näyttö. Usein laitteella kuunnellaan myös musiikkia, radiota tai podcasteja. Tämä yhdistelmä kuluttaa runsaasti älypuhelimen virtaa, eikä Carrio ole tässä suhteessa poikkeus muihin sovelluksiin.

Älypuhelinta kannattaakin pitää vähänkin pidemmillä matkoilla latauksessa. Autolatureita on kuitenkin moneen lähtöön ja uusimmissa autoissa saattaa olla myös USB-liitin, johon laitteen voi laittaa lataukseen. Toisinaan kuitenkin käy niin, että laite ei tunnu latautuvan, vaikka piuha on kiinni.

Tämä johtuu yleensä siitä, että laturi (tai auton USB-portti) syötä riittävästi virtaa laitteelle. Autolaturia hommatessa kannattaa varmistaa, että laturin latausteho on vähintään 2.1 A. Tämän pitäisi riittää lataamaan laite kovassakin käytössä!

(HUOM! Autojen USB-liitinten kautta saatava latausteho on yleensä 1.1 A:n luokkaa)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *