Google Play

Uutuudet

 • Carrion digitaalinen Assistentti oppii ajotapasi ja käyttäytymisesi, joiden pohjalta tekee ehdotuksia.
 • Uusi päivitetty ajopeli, jolla saat lisätietoa ajotavastasi sekä opit ajamaan turvallisemmin ja taloudellisemmin.
 • Ilmoittaa talven nopeusrajoituksista ja lukee ääneen liikennevaroitukset.

Soitin ja Media

”Soita radioa”
”Radio”
”Radio (aseman nimi)”
Käynnistää radion soittamisen omalta suosikkilistalta. Jos aseman nimeä ei sanota, soittaa viimeksi soitettua radioasemaa.
”Soita podcastia”
”Podcast”
”Podcast (ohjelman nimi)”
Käynnistää podcastin soittamisen omalta suosikkilistalta. Jos ohjelman nimeä ei sanota, soittaa viimeksi soitettua ohjelmaa. Jos ohjelman nimi sanotaan,

aloittaa ko. ohjelman listan ensimmäisen jakson (tyypillisesti uusin jakso).

”Soita musiikkia”
”Musiikki”
Käynnistää viimeksi kuunnellun kappaleen laitteen musiikkikirjastosta.
”Soita uutiset”
”Uutiset”
Aloittaa ”Uutiset ja uutuudet” -listan soittamisen.
VIHJE: Voit myös lisätä ja poistaa ohjelmia listalle, kun ajoneuvo ei liiku.
”Deezer” Avaa Deezer sovelluksen ’Carrio’ -paluuikonilla, jos Deezer on asennettu.
”Soita Deezer” Käynnistää soiton Deezerissä, jos Deezer on käynnissä taustalla. Muussa tapauksessa avaa Deezer sovelluksen ’Carrio’ -paluuikonilla.
”Spotify” Avaa Spotify sovelluksen ’Carrio’ -paluuikonilla, jos Spotify on asennettu
”Soita Spotify” Käynnistää soiton Spotifyssä, jos Spotify on käynnissä taustalla. Muussa tapauksessa avaa Spotify sovelluksen ’Carrio’ -paluuikonilla.

Viestit

”Lue viestit”
”Soita viestit”
Avaa ’Uusimmat viestit’ -listan ja lukee uusimman viestin listalta.
”Viestit”
”Näytä viestit”
Näyttää viestinäkymän
”Uudet viestit”
”Uusimmat viestit”
Näyttää ’Uusimmat viestit’ -listan, mutta ei käynnistä lukua.
”Viesti (henkilön nimi)”
”Lähetä viesti (henkilön nimi)”
Avaa viestinlähetysnäytön ko. henkilölle, mikäli pyydetty henkilö löytyy yhteystiedoista. Esim. ’Viesti Mauno Ahonen’

Puhelut ja yhteystiedot

”Puhelu (henkilön nimi)” Soittaa puhelun henkilölle, mikäli haettu henkilö löytyy yhteystiedoista. Esim. ’Puhelu Eero Kakko’
”Etsi yhteystieto (hakusana)”
”Yhteystiedot (hakusana)”
Hakee ja avaa yhteystiedon, mikäli haettu yhteystieto löytyy. Esim. ’Etsi yhteytiedot Juhani Manninen’

Navigointi

”Navigoi (hakusana, osoite tms.)” Avaa navigointinäytön ja hakee hakusanalla navigointikohteen. Hakusana voi olla osoite, paikannimi tai kohdepiste. Esim. ’Navigoi Kauppakatu 1’, ’Navigoi Eduskuntatalo’ tai ’Navigoi pankkiautomaatti’
”Navigoi kotiin”
”Mennään kotiin”
Käynnistää navigoinnin kotiin, mikäli kotiosoite on asetettu.
”Navigoi töihin” Käynnistää navigoinnin työpaikalle, mikäli työpaikka on asetettu.

Muut

”Muistiinpano (muistiin pano itselle)” Lähettää sanellun muistiinpanon käyttäjän sähköpostiin, mikäli sähköposti on asetettu. Muistiinpano näytetään käyttäjälle ennen lähetystä.
”Kalenteri”
”Lue kalenteri”
”Mitä tänään?”
Lukee käyttäjän päivän kalenteritapahtumat.

Katso kaikki äänikomennot

Hauskempaa

Kattava määrä viihdettä muutamalla pyyhkäisyllä, enää sinulla ei ole tylsiä automatkoja

 • Tahdotko kuunnella Yle Areenan tai Radio Novan Podcasteja, laadukkaita ulkomaisia nettiradioita tai musiikkia suoratoistona?
 • Carrio lukee sinulle uudet sähköpostisi, tekstiviestit, WhatsAppviestit ja päivän tärkeimmät uutiset.
 • Tekeekö mieli kuunnella lempibändiäsi? Älykkäillä hakutoiminnoilla Carrio etsii musiikkikappaleiden lisäksi bändin nimellä myös haastatteluja, livetallenteita ja muita.
 • Carrion kahden sormen eleillä voit ohjata soitinta laitteeseen katsomatta ja mediaa voit hakea vaikka puheella. Lukee sinulle ääneen uudet viestisi.
 • Paljon viihdettä! Audialsin kautta 15 000 podcastia ja 40 000 nettiradioasemaa.

Sujuvampaa

Kaikki yleisimmät toiminnot onnistuvat yhden sovelluksen kautta, ei enää tarvetta surffailla eri sovellusten välillä

 • Tärkeimmät tiedot pysyvät jatkuvasti näkyvillä. Esimerkiksi navigointiohjeet eivät katoa näkyvistä vaikka puhelin soi.
 • Carrio ymmärtää tietojasi. Esimerkiksi navigoidessa voit poimia osoitteen suoraan kalenterimerkinnästä sekä tallentaa ajomatkasi tiedot suoraan ajopäiväkirjaan.
 • Ajopäiväkirja, joka tallettaa automaattisesti ajomatkojen lähtöajan ja -paikan, saapumisajan ja -paikan sekä kuljetun matkan.
 • Carrio on aina ajantasalla – ei enää kalliita ja hankalia informaatiojärjestelmien päivityksiä.
 • Navigointi, HERE:n kartat ja tarvittaessa voit tallentaa karttatiedot (offline-kartat) laitteellesi. Lisäksi nopeuskameravaroitukset.
Lataa sovellus

Turvallisempaa

Intuitiivinen käyttöliittymä ja suuret painikkeet mahdollistavat sovelluksen käytön ilman, että sinun tarvitsee katsoa laitetta

 • Ajopeli lisää tietoisuuttasi omasta ajotavasta ja siitä mitkä tekijät ajamisessa vaikuttavat turvallisuuteen. Voit kehittää halutessasi itseäsi turvallisemmaksi kuljettajaksi.
 • Unohda jo pienten kirjaiten näpyttely – piirrä kirjain Carrion näytölle tai käytä puheentunnista, joka toimii myös auton taustamelussa. Äänikomennoilla ohjaat Carriota suvereenisti.
 • Sisältää muun muassa liikennetiedot, nopeuskamerat, varoitustiedotteet liikennevirastolta ja säätiedot navigointikohteessa.
 • Myöhästytkö tapaamiselta. Carriossa on valmiit viestipohjat saapumisajan ilmoittamiseen vastaanottajalle.
 • Carrio vähentää tarkkaamattomuutta 60 % verraten älypuhelimien perussovelluksiin. Lue lisää tutkimuksesta.
Lataa sovellus
Google Play

Ajopeli

UKK

Mitkä vakuutukset tähän kuuluvat?

Liikennevakuutus ja kasko.

Tarvitseeko ajopeliä varten käyttäjätilin?

Kyllä, käyttäjätilin avulla voimme tunnistaa parhaimmat kuljettajat sekä löytää paras talvikuljettaja 2018. Käyttäjätilin tietoja tarvitaan myös vakuutustarjouksen tekemiseen, mikäli annat markkinointiluvan.

Miten saan halvemman vakuutukset?

Ensiksi sinun täytyy antaa käyttäjätilissäsi markkinointilupa. Mitä paremmin sijoitut ajopelissä, sitä paremman vakuutustarjouksen voit saada vakuutusyhtiökumppaniltamme. Sinun on ajettava vähintään 1000 km ajopelissä saadaksesi vakuutustarjouksen.

Miten ajopisteet lasketaan?

Ajopisteitä voi saada suorituksen perusteella 0-10 ja niihin vaikuttaa nopeusrajoitusten noudattaminen sekä tasainen ajo ilman äkkikiihdytyksiä ja jarrutuksia. Em. tapahtumat aiheuttavat virhepisteitä, jotka vähentävät ajopisteitä.

Miten ylinopeus tunnistetaan?

Carrio käyttää ensisijaisesti Liikenneviraston avointa dataa nopeusrajoituksissa sekä käyttäjän puhelimen sijaintidataa (GPS). Nopeusrajoitusdata on pääsääntöisesti ajantasaista, mutta se voi sisältää paikallisia virheitä. Yksittäiset virhepisteet vaikuttavat kuitenkin varsin vähän ajopisteisiin, mikäli muuten ajat tasaisesti ja nopeusrajoitusten mukaisesti.

Miten tieto rikkeistä säilytetään?

Carrio kerää ajopelistä virhepisteitä, jotka vaikuttavat ajopisteisiin. Virhepistetietoon ei liitetä sijaintitietoa, eikä tarkkaa nopeustietoa. Carrion keräämästä datasta ei voida osoittaa, missä esim. ylinopeutta on ajettu ja kuinka paljon.

Voiko vakuutusmaksuni nousta?

Ajopelin ideana on lisätä liikenneturvallisuutta ja pienentää hyvien kuljettajien vakuutusmaksuja ajotavan seurannalla. Nykyiset vakuutukset eivät ole ajotavan mukaan hinnoiteltuja. Näin ollen nykyisen vakuutuksesi vakuutusmaksu ei voi nousta Carrion ajopeliä pelaamalla.

Millä ajopisteillä pääsen parhaiden kuljettajien joukkoon?

Ajopelissä verrataan käyttäjien ajotapaa toisiinsa, joten tarkkaa pistemäärää tähän ei ole.

Miten pääsen parhaiden kuljettajien joukkoon?

Paras tapa on noudattaa nopeusrajoituksia kaikissa olosuhteissa. Ennakoivalla ajotavalla vältät voimakkaita kiihdytyksiä ja jarrutuksia.

Joskus voi olla tarve äkkijarrutukselle tai tyhjällä tiellä putsata ’karstat koneesta’ – onko pelini pelattu?

Yksittäiset virhepisteet vaikuttavat varsin vähän ajopisteisiin pidemmällä aikavälillä, mikäli muuten ajat tasaisesti ja nopeusrajoitusten mukaisesti.

Onko ajopeliin pakko osallistua?

Ajopeliin osallistuminen on vapaaehtoista. Mikäli et halua osallistua, voit käyttää Carrion muita ominaisuuksia normaalisti.

Vaatiiko ajopeliin osallistuminen Carrion kuukausi-/ vuositilauksen?

Ei vaadi. Voit osallistua ajopeliin myös ilmaisversiolla. Tilauksella saat toki paremman hyödyn autoiluun käytetystä ajasta.

Minulla on iOS laite, kuinka osallistun?

Carrio on saatavilla tällä hetkellä vain Android 5.0 versiosta ylöspäin varustettuihin laitteisiin. Jätä sähköpostiosoitteesi alla olevan napin takaa, jos haluat ilmoituksen kun iOS versio on ladattavissa.

Kutsu kaverisi ajamaan itselleen halvempi autovakuutus!

Ajopelin tiedot: Mikäli 1000 km täyttyessä ajotapasi on alle hyvän kuljettajan tasolla, me emme toimita tietojasi vakuutusyhtiöille. Vain ajotapapisteiltään hyvien kuljettajien tiedot toimitetaan automaattisesti vakuutusyhtiöön vakuutustarjouksen saantia varten. Carrio tallentaa vain ajotapapisteiden lisäyksiä ja menetyksiä ajotapasi mukaan. Me emme tiedä missä ajat ylinopeutta. Carriotilin luomista varten tarvitsemamme tiedot ovat puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi, ajoneuvosi rekisterinumero, arvioitu vuosittainen ajokilometrimäärä sekä markkinointilupa. Et tarvitse Carriosta kuukausimaksullista versiota. Voit käyttää ajopeliä ja osallistua vakuutustarjouksen hankintaan ilmaisella versiolla.